Reissu #13: 2010 Nurmijoki eli tynkäreissu

Mukana: Timi, Pasi, Tero, Mikael

Aloitus, 1. yö, lopetus.

Iisalmen lähellä. Ennätyskuuman hellekesän jäljiltä vesitilanne huono ja melontamatka erityisen lyhyt, yhteensä n. 26 km. Varusteina kaksi retkikajakkia ja yksi avokanootti rahtialuksena. Kalusto laadukasta ja suoraan kulkevaa vaikkakin kajakkien laipiot kuralla.

Nurmijoen aloitus 2010

Ensimmäisenä päivänä matkaa 13 km, yöpyminen pienessä Leppikosken Leenansaaressa joen pielessä. Mukava paikka, nuotiopaikka, keittokatos, puita, roskis ja puucee. Nuotio syttyi tuluksilla heti, mutta intiaanimenetelmällä tuntien ähräämisellä ei saatu taaskaan savua kummempaa aikaiseksi. Yö oli hyytävä. Mielipiteet vaihtelivat siitä jäätyivätkö varpaat vai koko kroppa nelinkertaisista vaatetuksista huolimatta, ja monta päätöstä lämpimämpien pussien hankkimisesta tehtiin. Muuten melontasää reissulla oli loistava, puolipilvinen ja sopivan lämmin. Vesi oli kylmää mutta ei estänyt aamu-uinteja eikä pulahduksia kanootista kesken melonnan. Toisena melontapäivänä olimme perillä Koirakoskella melko varhain. Koirakoski oli reissun hurjin, mutta siinäkään ei kaaduttu edes kanootilla.

Lyhyt päivämatka ja varhainen perilletulo päätettiin hyödyntää ajamalla vielä illalla Heinolaan Pasin mökille. Alueelle kannattaa kuulemma tulla kesäkuussa, jolloin paremmissa/pidemmissäkin joissa riittää vettä, jopa liikaa avokanootille.

Operaattori: Ketunpolku safarit & seikkailut
http://www.ketunpolku.fi
Ilvolankatu 1
74100 IISALMI
Puhelin: 0400 22201

Alueen reittejä: http://www.infokartta.fi/psavo/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s