Reissu #17: 2015 Haapajoki eli karhureissu

”Pitkä kylmä kesä, ja mä aion elää sen”

DSC_0006

Kauas on pitkä matka. Matkalla haettiin Mikael Imatralta kylpylöimästä. 

Taksikuski haettiin kotoaan ex tempore, kun nähtiin tien poskessa taksi jossa vetokoukku

Systeemi: taksi seurasi lopetuspaikalle, sieltä traileri ja melojat taksilla lähtöpaikalle, lopuksi kuski vei tyhjän trailerin lopetuspaikalle. Tämä kaikki maksoi 50 euroa, eikä kenenkään tarvinnut odotella missään…

… Mikä oli mukavaa, koska hyttysiä oli todella todella paljon.

Liikkeelle päästiin seitsemän maissa illalla.

Ensimmäiset 15 km loistavaa joki/koskimelontaa, runsaasti vettä, perattuja koskia joissa kunnon kuohuja, läpi vaahtoseinämien, mutta kukaan ei kaatunut, vaikka Pasi olikin kerran kompassinneulana kiven päällä.

Louhikoskessa oli hurja Köngäs.

Ensimmäisen yön majoituksena hylättiin tien poskessa ollut laavu ja lähdettiin etsimään epämääräisempää kauempana joesta olevaa laavua – ja se kannatti. Pienen hakemisen jälkeen löytyi laavu runsasvetisen sivujoen vierestä.

DSC_0007

Iltapalalla biffien kanssa maistui australialainen punaviini, joka oli tarjolla näppärässä laavun naulaan ripustettavassa hanapussissa.

Henkilö hymyilee luonnollisesti
Lähipuro virtasi voimakkaasti

Toisena päivänä edelleen leppoisaa jokimelontaa. Nähtiin metso jos toinenkin. Kosket myös edelleen hyviä joskin sekaan mahtui pari perinteisempää kokinakoskeakin.

Lounas nautittiin Villensaaren viereisellä harjanteella. Lounaan päälle oli hyvä ottaa pienet nokoset mäntykankaalla.

DSC_0010

Matkalla mietittiin – tai lähinnä Tero mietti – sanoja koodarin bluesbiiseihin (eri versiot eri kielille, no less). 

Lutin tasavallassa päivän päätteeksi nähtiin KARHU! Karhu juoksi vastarannalla näkyviin joen mutkan takaa hirmuista vauhtia, kunnes pysähtyi katsomaan meitä ja poistui paikalta. Kohtaamisetäisyys lähenevä 100-50 metriä, ja elämys melkoinen. Kuvaa ei tietenkään saatu.

Viimeisen yön majoitus oli Teron ilmatiedustelemalla loistavalla paikalla, hiekkarannalla Larinsaarella, jossa myös lampi. Saarella bongattiin kolmas metso ja käytiin uimassakin.

DSC_0012I see the bad moon rising

DSC_0023DSC_0024Illalliseksi nötköt kormaa ja suklaatäytteisiä lettuja. Kormaa ei ehkä tarvitse kokeilla toiste.

Viimeisen päivän sinänsä lyhyttä pätkää piristivät hiekkarinteiden välissä voimakkaasti meanderoivan joen poikki kaatuneet puut ja niitä vahtivat sääksilaumat. Yli piti kiivetä ja kiskoa, mutta rannan kautta ei sentään jouduttu kiertämään. Jokea mentiin tietenkin vastavirtaan, kunnioittaen näin reissun #1 sankareita.

 Lopputoimenpiteet eli kamojen pakkaus traileriin ja autoon hoidettiin ennätysajassa.

Kuriositeettina mainittakoon, että reitin loppuisteessä olevassa Susitaipaleen vaellusreitillä olleessa lautassa olevat koordinaatit osoittavat Barentsinmerelle.

DSC_0026

Käytännön parannuksena aiempiin reissuihin kulut jaettiin tasan saman tien MobilePaylla, eli vältytään reissua seuraavien kuukausien kulujakoihmettelyltä.

2 kommenttia artikkeliin ”Reissu #17: 2015 Haapajoki eli karhureissu

Jätä kommentti